Vegansk pastagratäng med grön pesto och färskost
Idag delar jag med er recept på smarrig vegansk pastagratäng med färskost, grön pesto, spenat, zucchini och cashewparmesan. Enkel ugnsbakad pastarätt där pastan och såsen lagas i en ugnsform och kräver därför väldigt lite arbete från dig. Perfekt som middag och i matlådan.
Jag är en stor fan av pastagratäng. Framför allt när pastan får koka i såsen och behöver därför inte kokas separat. Det tar lite längre tid att koka pastan i ugnen men jag lovar att det är värt det. Pastan blir så god i den krämiga pestosåsen. Det är också så himla enkelt att bara kunna röra om några gånger och låta ugnen göra det största arbetet. HELT perfekt.
Jag använde rigatoni i min pastagratäng och det är en av mina favoritpastan. Det går såklart att byta ut den till t.ex. penne eller fusilli. Jag hade i spenat och pannstekt zucchini och det går också självklart att byta ut dom till andra grönsaker.
Är ni sugna på fler goda pastarecept? Kolla på dom här:
Vegansk bolognese gnocchigratäng
Vegansk pasta alla vodka
Tack för att du läste och hoppas verkligen att du kommer tycka om receptet!
-Helga María <3
Vegansk pastagratäng med grön pesto och färskost
Portioner: 3-4
Tillagning: 1 HourTotalt: 1 Hour
En otroligt smarrig vegansk pastagratäng med färskost, grön pesto, spinat, zucchini og cashewparmesan. Perfekt som middag och i matlådan.
Ingredienser
- 500g pasta
- 850 ml vatten
- 1,5 tärning grönsaksbuljong
- 1 burk vegansk färskost. Jag använde Violifes creamy original
- 1 burk vegansk grönt pesto
- 1 zucchini
- 150 gr spenat
- 3 vitlöksklyftor
- 50 violife prosociano ost
- citronjuice och skal från 1/2 citron
- salt och peppar
- cashewparmesan (går att utesluta)
Gör så här
- Sätt pasta, vatten, grönsaksbuljong, vitlök, citronjuice, riven citronskal, salt och peppar i ugnsform. Lägg aluminiumfolie över och baka i ugnen vid 200°c i 30 minuter och rör om när hälften av tiden har gått.
- Skiva zucchini och stek på en panna tills den får lite färg. Lägg åt sidan.
- Ta ugnsformen ur ugnen, tillsätt zucchini, spenat och parmesanost och rör om. Strå över cashewparmesan (går också att använde riven vegansk ost) och baka i 20 minuter till utan aluminiumfolie (rör om när halva tiden har gått), eller tills pastan är färdig. Jag använde rigatoni och den tog ganska lång tid. Salta och peppra mer om det behövs. Jag toppade sen med färsk basilika och åt super god vitlöksbröd till. Receptet på brödet är länkat här nedan för.
Flera smarriga recept