Rostad vegansk tomatsoppa

Tomatsoppa i en tallrik serverad med bröd

Hej!

I dag delar jag med er recept på min absolut favorit tomatsoppa. Den är krämig och full av goda smaker från rostade tomater, lök, vitlök och färska örter. En enkel och lättlagad soppa som smakar som att man äter på en restaurang.

ingredienser för tomatsoppa på ett bord. Tomater och andra grönsaker

Jag har varit galen i tomater på sistone. Vill äta dom varje dag till varje mål. Därför ville jag dela med er en av mina favorit tomatrecept. Tomatsoppa kanske inte låter som världens roligaste måltid, men lite på mig, detta är en otroligt otroliiiigt smarrig soppa.

Grönsaker för tomatsoppa innan dom rostas i ugnen

I tomatsoppan har jag rostade grönsaker. Tomater, lök, vitlök, salvia och timjan får rostas i ugnen och det är så viktigt för soppans smaker. Det är nånting extra gott med soppa gjord på rostade grönsaker. Ni måste testa!!

Grönsaker för tomatsoppan efter att dom har rostas i ugnen

Är ni också sugna på tomater hela tiden? Då måste ni testa mitt recept på tomatgalette med vegansk färskost och vitlök. Den är en annan STOR favorit här hemma! MUMS!

Det som gör den här tomatsoppan krämig är både vegansk matlagningsgrädde och färskost. Det passar så bra ihop med tomaterna och örterna. Jag har sagt det förut att jag är ingen fan av blaskiga soppor. Jag vill bli mätt på min soppa. Jag vill att den är matig och fyllig. Därför vill jag inte att min tomatsoppa är som tomatjuice. Nej tack, den ska vara full av smaker och textur. Och det är den här verkligen!

Tre skålar fulla av tomatsoppa och bröd vid sidan
@vegoskafferiet.se Rostad tomatsoppa och grillade ostmackor. Vilken j*vla kombo! 🍅🔥🤌 #fyp #foryou #fördig #fördigpage #vegantiktok #foodtok ♬ About Damn Time - Lizzo

Tack för att du läste och jag hoppas verkligen du tycker om receptet! <3

Helga María

Krämig vegansk tomatsoppa

Krämig vegansk tomatsoppa
Portioner: 4-5
Kreatör: Helga María
( 0 reviews )
Tillagning: 40 MinTotalt: 40 Min

Ingredienser

  • 500 g färska tomater
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • Färsk timjan
  • 7 blad färsk salvia
  • 3 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vegansk matlagningsgrädde
  • 1 packet vegansk färskost (jag använde Violife creamy original)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • chiliflages (går att utesluta)
  • färsk basilika för att toppa soppan
  • Gott bröd (viktigt)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 210°c.
  2. Sätt olivolja, färska tomater, lök, vitlök, timjan, salvia, salt och peppar i en ugnsform eller en gryta som får gå in i ugnen. Baka i ugnen i 30 minuter.
  3. Ta ut och tillsätt i grytan krossade tomater, vatten (jag brukar sätta lite vatten i botten på burkarna för att få ut resten av tomaterna) och mixa med en handmixer tills ni får konsistensen ni vill.
  4. Lägg grytan på spisen och tillsätt färskost, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, balsamvinäger, socker, salt och peppar och värm tills den börjar bubbla.
  5. Ta av spisen och servera med färsk basilika och gott bröd. Jag älskar att servera soppan med grillade ostmackor. SÅ GOTT!
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga # vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Krispiga potatisklyftor med krämig vegansk fetaoströra

Nästa
Nästa

Vegansk pastagratäng med grön pesto och färskost