Vegansk krämig citronpasta

Idag delar jag med er recept på otroligt krämig och god vegansk citronpasta med vegansk parmesan, chiliflakes och persilja. Receptet är enkelt, snabbt och lättlagad men samtidigt så himla smarrigt. Den krämiga såsen får en härlig frisk smak av citronen och persiljan och jag rekommenderar verkligen att servera pastan med gott bröd.

Citronpasta eller pasta al limone har varit en favorit länge och är en av dom rätterna jag tycker om att laga när jag vill kunna slänga ihop en snabb middag som ändå ska smaka lite lyxigt och gott. Detta är en perfekt pasta att laga på en fredagskväll och servera med ett glas gott vitt vin.

Jag använde spaghetti denna gången men jag tycker det går även superbra att använda t.ex. linguine eller rigatone. Passa på att koka den inte för mycket. Den ska vara “al dente” och ha lite tuggmotstånd när ni häller av vattnet.

Åhh jag ÄLSKAR verkligen doften av olivolja, vitlök, citronskal, citronjuice och chiliflakes. Så himmelskt god.

Såsen är såå krämig. Den innehåller:

Olivolja
Mjölkfritt margarin
Vitlök
Citronskal
Citronjuice
Chiliflakes
Violifes prosociano (vegansk parmesan)
Vegansk matlagningsgrädde
Pastavatten
Salt och peppar

Jag tycker väldigt mycket om pasta och lagar det minst en gång i veckan. Om ni är likadana vill jag även tipsa om min veganska vodkapasta. Den är också så otroligt god!

@vegoskafferiet.se Suuuuper krämig vegansk citronpasta med vegansk parmesan och persilja! 🍋🧡🌱 #foryou #foodtok #fyp #vegan #vegantiktok ♬ Pasta Fazool - Alessandro Alessandroni

Tack så mycket för att du läste och jag hoppas verkligen att du kommer tycka om receptet. Om ni testar det eller nåt annat recept från bloggen, glöm inte att tagga mig på Instagram, det gör mig så himla glad! <3

Föregående
Föregående

Smarrig vegansk lasagnesoppa

Nästa
Nästa

God och lättlagad linssoppa