Veganska amerikanska pannkakor med citron och vallmofrön

Hallå. Gott nytt år alla!

Årets första recept är dessa otroligt smarriga veganska amerikanska pannkakor med citron och vallmofrön. Dom är tjocka, fluffiga, och så himla goda. Toppa dom med lönnsirap, färska bär, florsocker, grädde, sylt, yoghurt, frukt, vegansk nutella eller vad annat du tycker är gott. Pannkakorna är lätt att laga och tar mindre än en halvtimme. Om du inte har testat kombinationen med vallmofrön och citron rekommenderar jag att testa NU, så gott är det!

Jag har alltid älskat att baka pannkakor, både dom tunna klassiska isländska och svenska, men också tjocka amerikanska pannkakor. Dom senare är enklare att laga. Pannkakssmeten är tjock och dom är lätta att vända så det är verkligen “bulletproof”. Det gör att de är en perfekt frukost på en lördagsmorgon och helt underbart att servera till en härlig brunch.

Det är kanske inte många som tror hur lätt det är att göra fluffiga pannkakor helt utan ägg och mjölk, tills dom får smaka. Folk blir så förvånade. Det är nämligen hur enkelt som helst. Man saknar ingenting. Samma gäller våfflor. Förresten, tycker ni mer om pannkakor eller våfflor? Jag kan inte bestämma mig, jag tycker det är lika gott!

Jag har alltid gillat vallmofrön men tills nyligen hade jag bara ätit dom i brödiga recept, på frallor, bagels och knäckebröd t.ex. Men dom är även otroligt goda i söta bakverk som sockerkaka, pannkakor, bullar och muffins.

Jag är verkligen en frukostmänniska. Alla som känner mig vet det. Varje morgon fyller jag mitt köksbord med olika knäckebröd, pålägg, yoghurt, müsli, juice, kaffe och flera godsaker. Det är min favoritstund på dagen. Jag vet att jag är otroligt priviligerad som ens har tid och möjlighet för sånt och det är jag hemskt tacksam för. På helgerna älskar jag att göra nåt lite extra. Då blir det ofta pannkakor, antigen till en brunch eller bara med olika toppings. Dessa pannkakor är precis nånting jag skulle göra som frukost.

Jag ville egentligen servera pannkakorna med massor med färska bär, för bildernas skull hehe, men inga av dom är i säsong och det kändes därför konstigt. Jag bestämde mig för att toppa dom med vispad havregrädde, drottningssylt och lönnsirap. MAGISKT! Jag var tvungen att ta en klassisk bild där jag har skurit i hela pannkakshögen. Jag skrattade lite medans jag fotade den, det är ingen som äter pannkakor så. Eller gör folk det?? Jag vill ju ha massa toppings på varje i alla fall heh.

@vegoskafferiet.se Mitt favorit sätt att börja veckan är med en stor hög av pannkakor med citron och vallmofrön, toppade med jordgubbar och en liter sirap! 🥞🍋🍓 #foryou #foryoupage #fördig #fördigpage #pannkakor #veganpancakes #veganskmat ♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] - Elliot Van Coup

Tack så mycket för att du läste och jag hoppas verkligen du tycker om receptet. Tagga mig gärna på Instagram om du testar pannkakorna eller något annat av mina recept. Det gör mig så himla himla glad!

-Helga María

Föregående
Föregående

2021 - Året jag bestämde mig för att satsa på mig själv!

Nästa
Nästa

Saftig vegansk äppelkaka med kardemumma och vaniljglass