Saftig vegansk äppelkaka med kardemumma och vaniljglass

Idag delar jag med er recept på en otroligt saftig och god vegansk äppelkaka med kardemumma, bourbon och vaniljglass. En smarrig kaka som är lätt att baka och passar perfekt för olika tillfällen. Jag serverar den med vegansk vaniljglass med det skulle också passa bra att servera den med vegansk vispad grädde eller vaniljsås.

Jag har alltid älskat äppelkaka och åt den väldigt ofta hos mormor som barn. Den här kakan är väldigt lik den mormor bakade förutom två saker, kardemumman och bourbon whiskeyn. Många kanske inte är så vana att ha alkohol i sina kakor och det går absolut att utesluta, men jag rekommenderar att testa. Den ger kakan en otroligt spännande och god smak.

Jag använder röda äpplen och tycker om att ha skalet kvar. Jag tycker både det är gott och ger kakan en fin färg. Jag älskar att baka med äpplen. Se även mina smarriga kanelbullar med äpplen och cream cheese frosting HÄR.

För denna goda kakan behövs ingen köksmaskin. En bunke och ballongvisp duger. Super smidigt. Det jag tycker gör äppelkakan extra saftig och fluffig är att jag använder olja istället för margarin, att jag använder bikarbonat och äppelcidervinäger tillsammans och soja yoghurt. I kakan har jag även äpple- och kanelmarmelad som gör kakan SUPER juicy.

Kakan toppade jag med kanelsocker och mandelspån. Det gav det goda krispet. PRECIS så vill jag ha en äppelkaka, krispig på toppen, saftig och mjuk på insidan och serverad med nånting krämigt.

Den här vackra kakan är så enkel och lätt att baka att den passar perfekt som efterrätt på middagsbjudningen eller som snabblagad fika för familj och kompisar. Jag låter den svalna något innan jag serverar den men vill fortfarande ha den lite varm, framför allt om jag serverar glass med den. Kakan är dock absolut lika god kall.

Tack så mycket för att du läste och hoppas verkligen att du tycker om receptet. Glöm inte att tagga mig på Instagram om du lagar mina recept, det gör mig så himla glad! <3

-Helga María

Föregående
Föregående

Veganska amerikanska pannkakor med citron och vallmofrön

Nästa
Nästa

Vegansk buffalo style pizza