Kanelbullar med äpplen och cream cheese frosting

Hej! :)

Hoppas allt är bra med er. Idag delar jag med er av dom här smarriga kanelbullarna med äpple och cream cheese frosting. Här i Piteå är allting täckt av glittrande snö och temperaturen ligger runt -10. Jag älskar vintern och njuter av hur snön gör allting vackert. På kalla vinterdagar som dessa vill jag såklart baka något varmt och gott att bjuda mina vänner på. På studentområdet där jag bor är alla nära, så min dörr är alltid öppen med goda bakverk och god stämning.

Dagens recept är perfekt när man ska bjuda på fika. Dessa bullar är inte bara kanelbullar, de har äppelfyllning och toppas med Cream-cheese och rostade mandlar. Jag kan lätt säga att detta är något av det godaste jag har bakat!

Jag har ju inte gjort något blogginlägg sedan i sommar. Mitt liv förändrades mycket i början av hösten och jag behövde ta en liten paus. Nu är jag jätteglad över att komma tillbaka och det är perfekt att börja med dessa saftiga och mjuka bullar. Jag bjöd in mina vänner, Hans och Malin, på fika i helgen. Bullarna fick väldigt bra recensioner: ”Helga, dessa bullar är bättre än sex” sa Malin och Hans la till ”Ja, Helgaaaa, det här är den bästa bullen jag någonsin har smakat!!”

Jag kan såklart inte lova att dessa bullar är bättre än sex, men de kommer nog väldigt nära!

I några veckor har jag velat baka något gott med just äpplen. En morgon kom jag på idén att göra kanelbullar med äpplen i fyllningen och jag visste direkt att jag ville ha mandlar i dem, antingen i fyllningen eller på toppen. Jag bestämde mig till slut för att skära mandelflingor att strö på toppen efter att de kom ur ugnen och det blev precis som jag hade hoppats på. Det går också jättebra att ha mandlarna i fyllningen.

Om du inte gillar äpplen går det givetvis bra att hoppa över dem. Använd gärna fantasin och hitta på en spännande fyllning! T.ex vit choklad och apelsin vore väldigt gott!

Jag tror att jag måste ta mig en bulle ur frysen och äta medan jag skriver det här inlägget…

Cream-cheese frosting är enligt mig ’the cherry on top’. Det gör bullarna extra saftiga och goda. Dessa bullar är som godis, och bra bakverk är mitt favoritgodis!!

Tack så mycket för att ni läste, hoppas de smakar bra!

-Helga María

Kanelbullar med äpplen och cream cheese frosting

Kanelbullar med äpplen och cream cheese frosting
Kreatör:
Förberedelse: 25 MinTillagning: 15 MinVäntetid: 2 HourTotalt: 2 H & 40 M
Smarriga Kanelbullar med äpplen och cream cheese frosting

Ingredienser

Bulldeg
  • 8-10 dl vetemjöl (börja med 8 och lägg till efter behov)
  • 1 paket torrjäst
  • 1 1/2 dl socker
  • En nypa salt
  • 5 dl växtmjölk
  • 100 gr mjölkfritt margarin
  • 1 tsk kardemumma
Fyllning
  • 200 gr mjölkfritt margarin
  • 1 och 1/2 dl farinsocker - brun farin (inte strö)
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk kanel plus lite mer för att strö över äpplen
  • Äpplen (jag skar ner 2 små äpplen)
Cream cheese frosting
  • 150 gr vegansk färskost (jag använde Oatlys påmackan)
  • 100 gr mjölkfritt margarin
  • 300 gr florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Bullar
  1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
  2. Smält margarin i en kastrull och tillsätt mjölk. Mjölken behöver inte värmas upp mycket, men bör vara runt kroppstemperatur.
  3. Blanda de torra och blöta ingredienserna och tillsätt mera mjöl om det behövs. Jag använde ungefär 9 dl. Degen ska inte vara för torr; du bör kunna trycka ner ett rent finger i degen utan att den klibbar fast. Knåda degen lätt.
  4. Låt degen jäsa i en skål täckt med en kökshandduk eller plastfolie i en timme.
  5. Dela degen på hälften och kavla ut var och en separat. Smörj på fyllningen, rulla upp degen och skär i bitar.
  6. Lägg rullarna i en ugnssäker form, täck över med en kökshandduk eller plastfolie och låt vila i ytterligare en timme.
  7. Värm ugnen till 200°C. Jag använder under- och övervärme.
  8. Grädda bullarna i 12-15 minuter.
  9. Borsta bullarna med sockerlag när du tagit ut dem. Sockerlaget görs genom att blanda 1 dl socker och 1 dl vatten. Blanda tills sockret löses upp i vattnet.
  10. Bre frostingen på bullarna. Sist av allt rostade jag mandelflingor i en kastrull och strödde dem över bullarna.
Fyllning
  1. Vispa ihop allt (utom äpplen)
  2. Hacka äpplen och sprid ut dom över degen
Cream cheese frosting
  1. Vispa ihop margarin och färskost
  2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop tills det blir en fin frosting
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga #vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Ugnsbakad gnocchi med grönkål i krämig pestosås

Nästa
Nästa

Vegansk jordgubbstårta