Stor vegansk chocolate chip cookie

Idag delar jag med er recept på en stor vegansk chocolate chip cookie. Ja, ni hörde rätt! Otroligt saftig och god chocolate chip cookie bakat i gjutjärnspanna. Den innehåller massor med choklad och passar helt fantastiskt bra ihop med vegansk vaniljglass. PERFEKT när du vill imponera på familj och kompisar.

Den här underbara jättecookien är i princip precis som vanliga chocolate chip cookies fast mycket mer lättlagad. Den är dessutom väldigt rolig att bjuda på och äta.

Jag tycker om att baka cookien i min gjutjärnspanna. Det är både smidigt och vackert att servera i. Min panna är 23 cm och det går såklart att baka den i ugnsform eller bakform i liknande storlek.

Jag gjorde en enkel och god kolasås för att imponera er lite extra men den går absolut att utesluta. Vill ni lyxa till det ännu mer rekommenderar jag att testa!

Jag hoppas ni kommer älska den här smarriga gigantiska stora chocolate chop cookien lika mycket som jag, den är:

  • Söt

  • Salt

  • Kladdig

  • Smarrig

  • Perfekt att äta både varm och kall

  • Perfekt för att imponere på nära och kära

  • Smidig och snabb

  • Lättlagad

Det blir verkligen inte godare!

Som sagt, den här cookien är en perfekt för att bjuda på som efterrätt till en middagsbjudning. Servera cookien som efterrätt till den här veganska krämiga citronpastan.

Tack så mycket för att du läste och hoppas verkligen du gillar receptet. Om du testar laga det eller nånting annat blir jag väldigt tacksam om du taggar vegoskafferiet.se på Instagram och skriver en review här i receptboxen under.

Helga María <3

Stor vegansk chocolate chip cookie

Stor vegansk chocolate chip cookie
Portioner: 3-4
Kreatör: Helga María
( 0 reviews )
Förberedelse: 10 MinTillagning: 25 MinTotalt: 35 Min
Otroligt saftig och god chocolate chip cookie bakat i gjutjärnspanna. Den innehåller massor med choklad och passar helt fantastiskt bra ihop med vegansk vaniljglass. PERFEKT när du vill imponera på familj och kompisar.

Ingredienser

Chocolate chip cookie
  • 200gr smält mjölkfritt margarin
  • 2 farinsocker (OBS inte brun farin strö)
  • 1 och 1/2 dl socker
  • 1 linfrö ägg (1 msk krossade linfrö + 3 msk vatten som får stå i 5 min)
  • 5 dl vetemjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
  • 200 gr vegansk choklad
Kolasås:
  • 1 och 1/2 dl Alpro vispgrädde
  • 120 gr mjölkfritt margarin
  • 120 gr farinsocker
  • lite salt

Gör så här

Chocolate chip cookie
  1. Sätt ugnen på 180°c.
  2. Gör linfrö ägget. Mixa krossade linfrön med vatten och låt stå i några minuter tills det får lite av en gelatin konsistens.
  3. Smält margarin och mixa ihop med farinsocker och socker för hand.
  4. Tillsätt linfrö ägget och vaniljextrakten och rör lite.
  5. Mixa vetemjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och rör ner successivt så smeten inte blir för torr. Jag mixade in vetemjölet med slickepott.
  6. Rör ner chokladen men lämna lite för att toppa degen med innan den gräddas.
  7. Smörja formen med mjölkfritt margarin. Jag använde 23 cm gjutjärnspanna men har också gjort kakan i vanlig springform.
  8. Grädda kakan i 20-25 minuter. Den ska inte vara för bakad. Den är jättegod när den är lite kladdig. Jag rekommenderar börja ha koll på den efter typ 18 minuter.
Kolasås:
  1. Blanda allt i en kastrull.
  2. Koka upp under omrörning i 10 minuter eller tills ni får en fin sås.
Stor chocolate chip cookie cake,
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Pizzabullar och vitlöksbullar

Nästa
Nästa

Vegansk tikka masala + enkelt pannbröd