Lättlagade veganska zucchinibiffar

Zucchinibiffar med kall sås

Idag delar jag med er recept på smarriga och lättlagade veganska zucchinibiffar gjorda på riven zucchini, salladslök, ingefära, kikärtsmjöl, rismjöl och massor med goda kryddor. Biffarna serverar jag med en enkel sås på vegansk créme fraiche, koriander, vitlök, citronsaft och olivolja. En kanongod måltid som även är perfekt i matlådan.

Igår kom jag på att jag hade massor med zucchini i kylen som höll på att bli övermogna. Jag är ingen fan av matsvinn så nu har jag ätit zucchini i alla måltider. Det är faktiskt otroligt hur mångsidig grönsak zucchini är. Den är god i soppor, grytor, biffar, bröd, söta bakverk, gröt, som ersättning till lasagneplattor.. listan är hur lång som helst.

zucchinibiffar-ingredienser-i-en-skål

I biffarna använder jag fryst koriander istället för färskt. Jag har börjat använda frysta örter mycket. Anledningen är att dom är billigare och håller länge i frysen. Jag tror jag kan påstå att vi flesta är påverkade av dom höga matpriserna just nu och jag vill därför passa på att ta hänsyn till det i mina recept. Jag tycker örter är viktiga i många rätter men i dom flesta recepten är det lika gott att använda frysta örter och så är det precis i dom här biffarna.

Zucchinibiffar-i-en-panna

Dessa zucchinibiffar är hur enkelt som helst att göra. Dom är också perfekta för att använda upp grönsaker som finns i kylen. Riven zucchini, morötter, vitkål eller till exempel lök. Riv ner grönsakerna och mixa med mjöl och kryddor, stek och njut av härliga goda biffar. Om du vill hellre laga dom i ugnen rekommenderar jag att lägga till två matskedar olivolja i smeten. Jag serverade biffarna med en snabb sås gjord på créme fraiche, fryst koriander, vitlök, citronjuice och olivolja. Planen var att även ha mango chutney till men jag glömde ha med den på bilden. Jag rekommenderar verkligen att ha en god chutney till.

Zucchinibiffar på en tallrik

Tack så mycket för att du läste och jag hoppas verkligen att du kommer tycka om receptet!

Zucchinibiffar

Höfundur: Helga María

Hráefni:

Zucchinibiffar
  • 100 gr kikärtsmjöl
  • 20 gr rismjöl
  • 400 gr riven zucchini
  • 2 salladslökar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fryst koriander
  • chiliflakes
  • salt och peppar
Såsen
  • 2 dl vegansk créme fraiche
  • 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk fryst koriander
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 tsk citronjuice
  • 2 tsk olivolja
  • Salt och peppar

Aðferð:

Zucchinibiffar
  1. Blanda kikärtsmjöl, rismjöl, kryddor, bakpulver, salt och peppar i en bunke
  2. Riv zucchini, hacka salladslök och riv ingefära och tillsätt i bunken tillsammans med fryst koriander och mixa till en smet. Jag använder händerna för att mixa så bra som möjligt.
  3. Värm olja på en panna, forma biffar och stek tills dom får gyllenbrun färg.
Såsen
  1. Blanda allt i en bunke och låt stå i 10 minuter i kylen om du har möjlighet.
Prufaðir þú þessa uppskrift?
Taggaðu @veganistur.is á instagram og notaðu hashtaggið # veganistur
Föregående
Föregående

Enkelt och gott hembakad bröd

Nästa
Nästa

Smarrig snabblagad soppa med gnocchi, grönsaker och bönor