Picklad rödlök

Idag delar jag mer er mitt favoritrecept på sötsyrlig picklad rödlök. Otroligt enkelt att göra och jag älskar att toppa allt med picklade rödlöken t ex hamburgare, mackor, tacos, sallader och grytor. Blandningen av löken tillsammans med det salta, söta och syrliga är helt fantastisk tycker jag.

Jag kryddar min picklade rödlök med olika kryddor men den här gången använde jag svart peppar, senapsfrön och lagerblad. Korianderfrön tycker jag även passar otroligt bra.

Picklad rödlök

Picklad rödlök
Kreatör: Helga María
Fantastiskt god picklad rödlök som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 2 mediumstora rödlökar
  • 2 dl kokad vatten
  • 0,5-1 dl ättika (beror på hur syrlig du vill ha den. Jag använde närmare 1 dl)
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • några svartpepparkorn
  • några senapsfrön
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Skala och skiva lökarna tunt. Jag använde mandolin.
  2. Koka vatten och tillsätt ättika, socker och salt och rör om. Låt stå tills sockret har löst upp något.
  3. Sätt löken i en burk och häll vätskan i. Lägg in kryddorna, rör lite om och stäng burken.
  4. Låt stå i kylen i minns 1 timme innan servering. Jag tycker om att låta den stå över natten.
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga # vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Veganska gyros i pitabröd med tzatzikisås

Nästa
Nästa

Enkelt och gott hembakad bröd