Frasiga veganska våfflor

Idag delar jag med er recept på härliga veganska våfflor. Våfflorna är otroligt frasiga, fluffiga och goda. Att göra vegansk våffelsmet är hur enkelt som helst och våfflorna blir så himla smarriga. Toppa med t.ex vispad havregrädde, färska bär eller sylt och god sirap. MUMS!

Om jag fick välja skulle jag äta våfflor i alla mål. Söta eller matiga, spelar ingen roll, ge mig en frasig och god våffla med smarriga toppings och jag är nöjd. Om jag får gäster över på fika brukar jag ta fram våffeljärnet och grädda några stycken frasvåfflor och bjuda på. Det tar kort tid att göra och blir alltid en stor succé.

Det jag gör för att få super frasiga våfflor är ett gammalt knep som ni känner säkert flesta till, bubbelvatten. Genom att he bubbelvatten i smeten får våfflorna en härlig frasig yta men är fluffiga och goda i inuti. Helt fantastiskt.

Okej nu ska vi prata toppings. Möjligheterna är oändliga. På Island är det vanligast att äta våfflor med vispad grädde och rabarbersylt, så gott! Flera topping kombinationer jag tycker om är:

  • Vegansk nutella, glass och rostade hasselnötter

  • Vispad havregrädde, färska bär och lönnsirap (som på bilderna)

  • Jordnötsmör, rostad banan och kanel

  • Vispad havregrädde och sylt

  • Bakade äpplen och vegansk vaniljglass

Skulle verkligen kunna skriva 100 saker till, listan är lång. Jag skulle gärna vilja testa göra våfflor med citron och vallmofrön någon gång. Jag har ett recept på Amerikanska pannkakor med citron och vallmofrön HÄR på bloggen och tror det skulle passa super bra i våfflor!

Tack så himla mycket för att du läste och jag hoppas verkligen att du kommer tycka om våfflorna. Ta fram våffeljärnet och grädda några veganska frasvåfflor åt dina nära och kära, dom kommer bli så glada! Tagga mig gärna på Instagram om du testar mina recept eller ge mig en kommentar här i inlägget.

Frasiga veganska våfflor

Frasiga veganska våfflor
Portioner: 4
Kreatör: Helga María
( 0 reviews )
Förberedelse: 10 MinTillagning: 20 MinTotalt: 30 Min
Här har ni recept på dom godaste och frasigaste veganska våfflorna. Så himla goda!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vegansk mjölk
  • 1 dl kallt bubbelvatten
  • 1 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker går också men sätt den då med de torra ingredienserna)
  • 4 msk smält mjölkfritt margarin

Gör så här

  1. Sikta de torra ingredienserna ner i en bunke och mixa ihop.
  2. Tillsätt de blöta ingredienserna (förutom bubbelvattnet) och mixa med en ballongvisp. Passa på att mixa smeten inte för mycket, då kan våfflorna bli torra.
  3. Tillsätt bubbelvattnet och mixa ihop med smeten men passa på att mixa så lite du kan.
  4. Låt smeten stå medans du gräddar våffeljärnet. Grädde våfflorna tills de får en fyn gyllenbrun färg.
  5. Toppa med det du tycker är gott!
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Supergott veganskt vitlöksbröd med ugnsrostad vitlök och färska örter

Nästa
Nästa

Smarrig vegansk lasagnesoppa