Grillade mackor med vegansk curryröra

Dagens recept är krispiga grillade mackor fyllda med smarrig vegansk ost och “kyckling” röra med curry. En favorit som alla borde testa!

curryröran är super enkel att göra och är perfekt för middagen eller på festen. Det tar under 10 minuter för en hel skål av denna röran att försvinna varje gång jag bjuder på den tilsammans med goda salta kex på en fest. Alla blir kära i den och vill få receptet DIREKT, en riktig hit! Om ni ska serveran röran på en fest vill jag tipsa om mina mumsiga pizzabullar som också är en riktig fest succé!

Curryröran är gjord av:

Äggfri majonnäs
Mjölkfri yoghurt
Veganska filébitar eller annan vegansk “kyckling”
Vårlök
Vitlökspulver
Currypulver
Salt och peppar

Jag älskar att äta den på mackan, i en baguette, med salta kex, i en wrap, eller en bakad potatis, med en sked… hehe

I detta recept använder jag filébitarna från Hälsans Kök. Jag tycker de passar perfekt till curryröran. Det går säkert jättebra att använda nån annan typ av vegansk “kyckling” så som Oumph eller Like meat.

Jag väljer också att riva isär dom som när man gör pulled pork hällre en att skära dom i bitar. Det ger röran en väldigt bra konsistens tycker jag!

Men KOLLA hur otroligt krämig och god den här röran ser ut!

Jag köpte ett paninigrill för det här inlägget. Jag har velat ha ett länge så detta var ett perfekt tilfälle för att änligen köpa ett. Dömmer ni mig om jag säger att jag har använt det typ VARJE DAG sen? Ett jättebra köp om ni frågar mig!!

Den här mackan måste ni testa! Oavsätt om ni gör den i ett paninigrill, ett vanilgt mackjärn, våffeljärn eller på en stekpanna. Mitt bästa tips för en super krispig och god macka: mjölkfritt margarin på utsidan av brödet! Trust me, det gör mackorna super juicy!

Tack för att du läste och hoppas du tycker om recepept!

-Helga María

Grillade mackor med vegansk curryröra

Grillade mackor med vegansk curryröra
Portioner: 3-4
Kreatör:
Förberedelse: 15 MinTillagning: 10 MinTotalt: 25 Min
Enkel god vegansk curryröra

Ingredienser

  • 1 paket vegansk kyckling - jag använde Filébitarna från Hälsans Kök
  • Olja att steka med
  • 1 burk vegansk majonnäs - jag använde Hellmann’s som är 270 gr
  • 1/2 dl mjölkfri naturell yoghurt - jag använde Alpros
  • 1-2 dl hackat vårlök - jag använde 1.5 dl
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk currypulver
  • salt och peppar efter smak
Ingredienser för 3-4 mackor
  • 6-8 skivor av ditt favoritbröd
  • 1 sats curryröra (receptet här ovanför)
  • Riven vegansk ost
  • Mjölkfritt margarin att bre brödskivorna med - kan uteslutas men jag rekommenderar att ha med
Goda grejer att servera mackorna med:
  • Koriander
  • Picklad rödlök
  • Pommes

Gör så här

  1. Ta filébitarna ur frysen och stek lite i olja för att mjuka till dom. Salta och peppra dom lite.
  2. Lägg bitarna på en skärbräda och riv sönder med två gafflar. Detta tycker jag är viktigt för att få den bästa konsistensen på röran. Kolla på bilden här ovanför.
  3. Lägg bitarna i en stor bunke och tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop.
  4. Låt röran stå i minst en timme. Detta för att smakerna ska få sätta sig. Jag tycker nog det är bäst att göra röran dagen innan jag ska servera den, eller tidigare samma dag.
  5. Bred mjölkfritt margarin på utsidan av brödskivorna.
  6. He röran på och toppa med riven vegansk ost.
  7. Grilla mackorna tills osten smälter och brödet får en fin färg.
  8. Servera med det ni tycker är gott!
vegansk curryröra, enkel vegansk curryröra, snabb vegansk curryröra, curryröra
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga #vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Vegansk tårta med chokladfrosting

Nästa
Nästa

Snabba veganska nudlar med tofu och jordnötssås