Vegansk varm choklad med en kick!

Idag delar jag med er recept på nånting jag verkligen älskar, nämligen en riktigt smarrig vegansk varm choklad smaksatt med Cointreau. Smaken blir en härlig blandning av appelsin och choklad och Cointreauen ger den en liten kick!

Att dricka en kopp varm choklad med vispad havregrädde efter en lång och mysig vinterpromenad är det bästa jag vet. Det är så himla mysigt. Det här receptet har jag gjort i många år (utan Cointreau dock). Enkelt, snabbt och så himla mumsigt.

I min varm choklad har jag:

Mörk bakchoklad
Vatten
Havredryck
Kanelstång
En gnutta salt (väldigt viktigt)
Cointreau
(går ju absolut att utesluta)
Chokladen är sen toppad med vegansk vispgrädde såklart.

Varmt choklad får mig alltid att tänka på julen. Mamma brukar göra det på juldagen och servera med våfflor toppade med isländsk rabarbersylt och vispad grädde. På grund av den traditionen har varma chokladen blivit en viktig del av julen för mig. Om ni är sugna att göra våfflor och varmt choklad har jag smarrigt recept på våfflor här.

Kolla hur mysigt?! Jag hoppas verkligen att ni testar laga denna varma chokladen. Tagga mig gärna på Instagram om ni gör, det tycker jag så himla mycket om!

Tack så mycket för att du läste och hoppas du tycker om receptet!
-Helga María

Vegansk varm choklad med Cointreau

Vegansk varm choklad med Cointreau
Portioner: 4-5
Kreator:
Förberedelse: 5 MinTillagning: 10 MinTotalt: 15 Min
Smarrig vegansk varm choklad med vispad grädde. Så himla mysigt!

Ingredienser

  • 175 gr mörk bakchoklad (jag tycker om Garants 55% och Coops 46% t.ex.)
  • 2 dl vatten
  • 1 liter växtbaserad mjölk (jag använde Oatlys delux)
  • 1 kanelstång
  • 8 cl. Cointreau (eller annan likör ni tycker om, eller utesluta)
  • En gnutta salt (detta är viktigt tycker jag och gör att smakerna dras fram ännu mer)
  • Vegansk vispgrädde att toppa med

Gör så här

  1. Häll vatten i en kastrull och bryt ner chokladen i vattnet.
  2. Värm upp och rör om så att chokladen smälter i vattnet.
  3. Lägg kanelstången i kastrullen, salta lite och häll i mjölken. Värm upp utan att den börjar koka. Rör om under tiden så den inte bränner fast.
  4. Tillsätt Cointreau och rör om.
  5. Servera i koppar och toppa med vegansk vispad grädde.
Varm choklad, Vegansk varm choklad,
varm choklad, choklad, vegansk choklad, vegansk varm choklad
Har du lagat detta recept
Tagga @vegoskafferiet.se på Instagram #vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Himmelsk vegansk mjuk pepparkaka med cream cheese frosting

Nästa
Nästa

Krämig vegansk svampsoppa