Veganska friterade mac and cheese bites

dagens recept är the ULTIMATE comfort food! Ja idag blir det friterade veganska mac and cheese bites! Så underbart krispiga på utsidan och krämiga och ostiga på insidan. Vem som försöker påstå att det är svårt att göra en riktigt ostig mjölkfri mac and cheese ljuger. Det är nämligen hur enkelt som helst, och OTROLIGT GOTT! En av mina motto i köket är “Anything you can do I can do VEGAN”. Och det har jag gjort i dag. Friterade helt veganska mac and cheese bites. Var så god!

Dom här älsklingarna är perfekta för:

Festen
Middagen
Tillbehör med t ex en god vegansk burgare
Fredags- eller lördagsmyset
Knytkalas
Plockmat

Listan är lång!

Jag rekommenderar självklart att alla testar att göra dessa friterade bollar, men det går självklart att äta mac and cheese rätten som den är, eller ha i en ugnsform, strö över panko brödsmulor och baka i ugnen! YUM!

Jag skulle kalla dom här mac and cheese bollarna för höstens MYSMAT. Vad är mysigare än att äta en super krispig och ostig mac and cheese bite doppad i riktig god chunky salsa?!

Trots att det tar ofta lite längre tid att laga friterad mat är dom här bollarna väldigt enkelt att laga. Perfekt för helgen tycker jag! Tips på ett annat galet gott helgrecep; min ljuvliga jättecookie med kolasås och vegansk glass. Thank me later!

Tack för att du läste och hoppas verkligen att du gillar receptet

-Helga María

Veganska friterade mac and cheese bites

Veganska friterade mac and cheese bites
Portioner: Smårätt för 8-10
Kreatör:
Förberedelse: 10 MinTillagning: 20 MinVäntetid: 1 HourTotalt: 1 H & 30 M
Saftiga veganska friterade mac and cheese bites

Ingredienser

Ingredienser för mac and cheese
  • 125 g makaroner
  • 20 g margarin
  • 20 g vetemjöl
  • 3 dl vegansk mjölk (jag använde havredryck)
  • 80 g vegansk riven ost (jag använde Violife, 40 g original och 40 g Epic mature cheddar)
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 2 msk näringsjäst
  • 1/2 tsk äppelcidervinäger
  • salt och peppar efter smak
Ingredienser för panering: Blöta ingredienser
  • Ca 500 ml ren vegansk yoghurt
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Några droppar Tabasco (kan uteslutas men jag rekommenderar starkt)
Torra ingredienser:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl pankobrödsmulor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 3 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano krydda
  • 1 tsk timjan krydda
  • 1 tsk basilika krydda
  • 1 tsk vitpeppar
  • svartpeppar efter smak
  • Fritera i olja (jag använde 1 liter)

Gör så här

  1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Salta vattnet noga.
  2. Smält margarin i en annan kastrull.
  3. Tillsätt mjöl och rör om med en visp. Låt mjölblandningen koka lite och rör med en visp under tiden. Vi vill bli av med smaken av rått vetemjöl, men den ska inte bli brun.
  4. Tillsätt mjölken till ca 1 dl i taget och rör om under tiden. På det sättet får du en tjock och fin sås.
  5. Tillsätt riven ost, äppelcidervinäger, lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar och rör tills osten är helt smält.
  6. Häll vattnet av makaronerna och tillsätt dem till såsen tillsammans med näringsjäst. Tillsätt mer salt och peppar om du känner behov. Det är bättre att den smakar lite för mycket.
  7. Häll över i en matlåda eller stor skål och ställ in i kylen i en timme.
  8. Ta ut och forma små bollar. Jag gillar att ha bitarna som pingisbollar. Jag fick 30 bollar ur receptet. Lägg bollarna på ett fat och ställ in i frysen i ungefär en halvtimme eller tills de är styva. Dom behöver inte frysas.
  9. Förbered paneringen. Blanda ihop yoghurt, äppelcidervinäger och Tabasco i en djup tallrik.
  10. Blanda ihop mjölet, pankobrödsmulorna, bakpulvret och alla kryddorna i en annan djup tallrik.
  11. Värm oljan till 180 ° c.
  12. Rulla bitarna i yoghurtblandningen och sedan mjölblandningen och fritera tills bitarna får en vacker, mörk gyllene färg.
  13. Servera med t.ex. gräslök och en god sås. Jag rekommenderar chunky salsasås eller pizzasås.
Veganska friterade mac and cheese bites, friterade mac and cheese, friterad förrätt
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga #vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Vegansk morotskaka i långpanna

Nästa
Nästa

Vegansk tårta med chokladfrosting